מי שמכיר אותי יודע שאני אוהבת לספר בהרצאות שלי על פרויקטים חיוביים מעוררי השראה. אני שמחה לשתף אתכם בסיפור המרגש על הנער הישראלי מרעננה שתרם עם משפחתו את כספי הבר מצווה והתרים את הקהילה במסגרת הפרויקט "לאמץ כפר" תרומות לגירוש החושך ולהביא את האור לילדי אפריקה.
התרגשתי לשמוע מסיון יערי בעת ביקורי במשרדי "חדשנות אפריקה" (Innovation: Africa), לצורך כתבה לבלוג שלי על פעילותם המבורכת ב-8 מדינות ביבשת אפריקה, על הפרויקט שלהם "לאמץ כפר". במסגרת פרויקט זה, הם מציעים ליחידים, לחברות, לבתי ספר, לבני ולבנות מצווה לסייע בתרומות התקנת פנלים סולריים לייצור חשמל בבתי יתומים, בתי ספר ומרפאות בכפרים רבים באפריקה.
במסגרת הפרויקט "לאמץ כפר", סיפרה לי סיון יערי, על הנער מישראל איתן קרמר מרעננה, שעשה מצוה גדולה עם משפחתו, בכך שתרם את מתנות מסיבת הבר מצווה וגייסו תרומות לספק חשמל לילדי כפר באפריקה.
הגעתי לבקר את איתן קרמר ואמו ליזה בביתם ברעננה ולשמוע על המסע המרגש שחוו בתהליך איסוף הכספים למטרת "אימוץ כפר" ועל החוויות במסעם לכפרים באוגנדה, במימוש התרומה לספק חשמל לילדי אפריקה.
גיליתי נער צנוע, נעים הליכות, בעל יוזמה ונחישות לעשות מצווה גדולה. אמו ליזה קרמר סיפרה לי ששאלה את סיון יערי האם ניתן לעזור לילדי הכפרים באפריקה וסיון השיבה, כי קיימים כפרים רבים שישמחו לקבל תרומה כה משמעותית לשפר את איכות חיי הקהילה.
הגילאים שחוגגים "בר מצווה" או "בת מצווה" נקבעו בתרבות היהודית כציוני דרך המסמלים התבגרות וכניסה לעולם של מחויבות ונתינה.
לפי כך ליזה הציעה לאיתן לשקול אם הוא מעדיף לחגוג מסיבת בר מצווה באירוע גדול, או שהוא מעדיף אירוע צנוע ולתרום את כספי מתנות בר מצווה, תרומות מהמשפחה, מהחברים והמכרים ולהגיע לסכום של 18,000 $ שיאפשר להם להצטרף לפרויקט "לאמץ כפר" ולהביא את האור לילדי אפריקה.
לאחר שאיתן קיבל את הצעת אמו, נרתמה המשפחה לאיסוף התרומות. במשך חצי שנה פעלו לגיוס הסכום הנדרש בסך 18,000 $ שיאפשר לרכישת והתקנת פאנלים סולריים, ונורות לבית הספר ולבית היתומים בכפר "בוקה ליקה" שבאוגנדה.
הם פתחו דף בפייסבוק שקרא לחברים לתרום למען הפרויקט. איתן ואביו יצאו למסע עלייה לירושלים שהחל במסע אופניים לעיר מודיעין ומשם הלכו יומיים ברגל עד שהגיעו לכותל המערבי בירושלים. תוך כדי המסע, הם צילמו ושיתפו את החברים בדף הפייסבוק שלהם, וביקשו מאנשים לתרום למען הפרויקט "לאמץ כפר".
לצורך התרומות, משפחת קרמר ארגנה טורנירים לכדורגל, ערב טעימות יין, יום כיף לסדנת איפור ופעילויות שונות, שכל ההכנסות מהפעילויות, נתרמו למען הפרויקט "לאמץ כפר".
אכן זו השראה ודוגמה של נתינה ממשפחה אחת שהשפיעה על מאות תושבים שתרמו ברוחב לב למען הפרויקט "לאמץ כפר". לסכום הסופי שחסר להם להשלמת הפרויקט, תרמה המשפחה את ההפרש מכספי מסיבת הבר מצווה של איתן.
לאחר תום איסוף התרומות הם חסכו בסך 19,000 $ ובתיאום עם ארגון "אינוביישן אפריקה" יצאו איתן ואמו ליזה לאוגנדה מצוידים במתנות לילדים, ממתקים, כלי כתיבה לבית הספר, כדור רגל והפתעות נוספות לחלק בבתי היתומים ובבית הספר האזורי.
במהלך מסעם באוגנדה, הם הגיעו לבית הספר האזורי בעיר "בוקה ליקה" שבאוגנדה, בו לומדים
כ-1000 תלמידים שחלקם לנים במקום, אוכלים ארוחת ערב המוגשת בחושך לאור פתיליה וחלקם לא זכו לראות עד להתקנת הקולטים על גג בית הספר, תאורה מחשמל.
איתן וליזה הופתעו והתרגשו מאוד מקבלת הפנים החמה שהתקבלו בשירה וריקודים ובצהלות שמחה של ילדי הכפר. איתן זכה להיות שותף גם בהתקנת הפנלים הסולריים על גג בית הספר. איתן סיפר לי, כי הרגע שבו ראה את ילדי בית הספר שנחשפו לראשונה לחשמל שסיפקו הקולטים הסולאריים ואת האור שניצת בעיניהם, הוא לא ישכח לעולם.
ליזה ואיתן סיפרו לי כי החוויות המרגשות שהם חוו יחד במשך 4 ימים שסיירו בבתי היתומים ובבתי הספר באוגנדה היו מרגשים ומעצימים.. מצד אחד כאב להם לראות את חיי העוני והדלות של הילדים בכפרים, ומצד שני הם שמחו לראות כי למרות מצבם, הם מלאים בשמחת חיים ומודים לכל שיפור במצבם ומהתרומות שהם זוכים מאנשים מהעולם כולו באמצעות עמותת "אינוביישן אפריקה".
בסיום שיחתנו איתן אמר לי כי לאחר המסע המרגש, הוא שמח מאוד על החלטתו עם המשפחה "לאמץ כפר".
איתן הוסיף, הלוואי והייתי יכול לעזור לכל הילדים העניים באפריקה. הוא מאוד גאה במעשה המעורר השראה שפעל בשיתוף פעולה עם המשפחה, החברים והמכרים שהיו שותפים לתרומה.
כמובן שכולנו ממליצים גם לבני ובנות מצווה, וליחידים לתרום למען מטרה חשובה זו במסגרת הפרויקט "לאמץ כפר".
המסר שלנו הוא שכל אחד מאתנו באמת יכול להביא לשינוי ולהפוך את העולם למקום טוב יותר.
האפשרויות ל "אימוץ כפר" הן:
- התקנת פאנלים סולריים ונורות בבתי ספר ובבתי יתומים, המאפשרת אור בכיתות ובבתי המורים במתחם בית הספר, בעלות חד פעמית של 18,000 $. ההתקנה כוללת גם שימוש בטכנולוגיית ניטור מרחוק, המאפשרת לעקוב אחר ייצור וצריכת החשמל בבית הספר.
- התקנת פאנלים סולריים, נורות ומקרר במרפאות, המאפשרת אור בחדרי המרפאה ובבתי הצוות הרפואי במתחם כמו גם קירור חיסונים ותרופות, בעלות חד פעמית של 18,000 $. ההתקנה כוללת גם שימוש בטכנולוגיית ניטור מרחוק, המאפשרת לעקוב אחר ייצור וצריכת החשמל במרפאה.
- בנייה והתקנה של מערכת שאיבת מים סולארית, המשנעת מים עד מרחק של ארבעה קילומטר לכל כיוון באמצעות ברזים הפזורים בכפר. המערכת משרתת אלף אנשים לפחות בכל התקנה. ההתקנה נעשית בעלות חד פעמית של 50,000 $, וכוללת גם שימוש בטכנולוגיית ניטור מרחוק, המאפשרת לעקוב אחר שאיבת המים וצריכתם בכפר.
- ישנם אפשרויות נוספות במסגרת הפרויקט "לאמץ כפר" בעלויות נמוכות יותר, פרטים נוספים ,מוזמנים ליצור קשר עם משרדי "חדשנות אפריקה".סרטון המציג את איתן קרמר ואימו ליזה באוגנדה בקבלת הפנים שערכו להם ילדי בית הספר להם סיפקו את תרומתם.
כל הכבוד! משמח לשמוע שבישראל לא הכל כל כך רע ושלילי. זה באמת דבר גדול, שנער בן 13 בלבד כבר יש לו הכרה חברתית כה חזקה ושהוא נרתם לסייע לילדי כפר באפריקה (רוב תושבי אפריקה עניים) בהתקנת חשמל בבית ספרם. כל הכבוד!
מעניין מאוד! תחקיר מעמיק ומרשים. כל הכבוד לילד וכל הכבוד על החשיפה
כל הכבוד לרוח ההתנדבות והערכים שההורים הקנו לילד הזה!