סיור במרכז המיחזור והקיימות החדש "קיפוד" של עיריית כפר סבא

בשנת 2009 פניתי לעיריית כפר סבא למר מאיר אלקיים מנהל אגף איכות הסביבה לשעבר ועוזרו יעקב ארז בהצעה להקים מרכז לאיסוף פסולת אריזות לצרכי מיחזור ושימוש חוזר, במטרה להפחית את כמויות הפסולת המיועדות להטמנה, בכך לצמצם את זיהום הסביבה, לסייע במערך החינוך וההסברה בקהילה ולחסוך לרשות בעלויות בהיטל ההטמנה.
בפגישות עמהם הצגתי תכנית מפורטת ביותר בהתאם לקול קורא שפרסם המשרד להגנת הסביבה על מנת לזכות בתקציב עבור הרשות המקומית שתציג פתרון השבה לפסולת העירונית. כנראה שאז זו הייתה תכנית פורצת דרך…

אמנם עברו 8 שנים מאז, ואני מברכת על כך שעיריית כפר סבא הרימה את הכפפה והקימה את מרכז המיחזור והקיימות החדש והמקסים הנקרא "קיפוד"  אשר בכ"ס, שראשי התיבות שלו הם קיימות פורצת דרך.
המרכז העירוני נולד מתוך הצורך לשינוי תפיסתי והתנהגותי של העיר כפר סבא תוך מתן דגש להעניק לתושביה כלים מעשיים ופרקטים במתן הסברה בנושאי הקיימות, בחינוך למחזור והפרדת פסולת, בצמצום פסולת וחתירה לתפיסה השואפת ל"אפס פסולת" (zero waste) שתימנע מלהגיע לאתרי ההטמנה. יישר כוח על כך!.

המרכז מציג לתושב באופן מיטבי את מדיניות ה"אפס פסולת", מדיניות עולמית מתקדמת ומעוררת השראה, שהעיר כפר סבא הנה הראשונה בישראל להצטרף אליה.
המרכז הוקם מכספי התייעלות עירונית של עיריית כפר סבא מחלקת הקיימות באגף לאיכות הסביבה שגרם לצמצום ניכר לכמויות האשפה המיועדת להטמנה. בתקציב ההתייעלות שהצטבר, שיפצו בשיתוף פעולה עם בעלי מקצוע שונים ותלמידי המנהיגות הירוקה שבעיר מחסן ישן של בית הספר "מפתן" והפכו אותו למרכז ששם דגש על עיצוב ירוק תוך שימוש חוזר לעיצוב הפנים והחוץ בחומרים ממוחזרים.
החיפוי החיצוני של הבניין בוצע משאריות עץ וקרשים מפורקים שמהם בנו גם את הבמה המרכזית שבמרכז, את כל השלטים למתחמים השונים בשילוב אביזרים וחלקים מפסולת מתכות שונות.
בחצר תוכלו ליהנות מפריחה מלבלבת בקיר הירוק המשופע בתבלינים וצמחי העונה, נדנדת עץ, אדניות תלויות ומכלי עץ המזמינים את התושבים להביא פסולת למיחזור ולהשבה לשימוש חוזר.
במרכז פועלים מספר מתחמים:

  • "הספרייה" – מתחם ספריית "סיפור חוזר", בה מציעים לקהילה לרכוש ספרים יד שנייה בעלות של 20 שח' ומקבלים ספרים שהציבור מעוניין לתרום.
  • "אקו-האב" – מתחם סרטים, הרצאות והופעות במטרה להעניק לציבור ידע, העשרה והשראה.
  • "הסדנא" – מתחם סדנאות יצירה בשימוש חוזר המציעים לציבור ליצור אמנות שימושית במגוון חומרים.
  • "קפה תיקון" – מתחם תיקונים לקהילה המבוצע על ידי מתנדבים המגיעים בימי שישי ומתקנים לתושבים ללא עלות מוצרים ברי תיקון.
  • "השיתופייה" – מתחם השאלת ציוד לקהילה, בו מפרסמים בדף הפייסבוק של המרכז אילו מוצרים ניתן להשכיר ולהחזיר אותם לאחר כשבוע.

אתם מוזמנים להיות שותפים בהצלחת המיזם של העיר כפר סבא "אפס פסולת", ולעקוב אחר הפעילויות שהם מציעים בדף הפייסבוק שלהם לציבור הרחב.
אני שמחה לשתף אתכם בסיור החווייתי שערכתי במרכז, ומזמינה אתכם להיות שותפים בקידום ערכי הסביבה והקיימות במטרה להוביל לעיר בריאה המעניקה איכות חיים גבוהה לתושביה.

לשיתוף:

תגובה אחת

  1. רוני הגב

    כל הכבוד !!!
    נראה ממש מרשים !!!

השארת תגובה