מפגש העשרה לחינוך לקיימות לסגל ההוראה – ביה"ס "אפק" ראש העין

"היכן מתחיל חינוך ההמונים?…מחינוך המחנכים." (ברל כצנלסון). לקראת שנת הלימודית האמורה להיפתח בתחילת ספטמבר, זכיתי להעניק העשרה חינוכית סביבתית חווייתית, כחלק מקידום ופיתוח המורה (בשיתוף עמותת המורים) לצוות ההוראה של ביה"ס "אפק" ראש העין, מפגש ששילב הרצאה לחינוך לקיימות וסדנת יצירה לאמנות אקולוגית ושימושית.
משמח היה לפגוש את הסגל החינוכי פנים מול פנים (ולא באמצעות האינטרנט דרך הZOOM) ביום ההערכות למורים שיזמה המנהלת מיטל ארליך, להעניק להן ביום הערכות מפגש מעורר השראה, מעשיר, משמח ומגבש.
מעודד היה לשמוע שבתכנית הפדגוגית לשנת הלימודים הבאה, אעניק לצוות ההוראה העשרה בתחום האקולוגיה והסביבה. אני מודה לזכות להטמיע את ערכי החינוך הסביבתי במפגשים שיקדמו את ערכי הקיימות, מעורבות חינוכית וסביבתית למורים, לתלמידים ולקהילה.
בית הספר "אפק" ראש העין הוא בית ספר ניסויי בתחום הקיימות המאמין בחינוך בתפיסת הקיימות, לפיה כולנו חלק ממארג החיים על פני כדור הארץ ושואפים ליצור חברה מקיימת המאפשרת מעורבות ועשייה למען הקהילה.

במפגש הראשון שהעברתי ביום ההערכות למורים, שתוכנן להיות מפגש מלמד ומגבש, העברתי הרצאה מעוררת השראה, שסקרה את המצב הנוכחי בארץ ובעולם בתחום משבר האקלים, משבר הסביבה, מצב הפסולת, הפגיעה בטבע ובסביבה וכו'. במצגת ובסרטוני הווידאו, יצאתי למסע סביב העולם שסקר מיזמים חינוכיים וסביבתיים מעוררי השראה כיצד המטרד הופך למשאב.
לאור התגובות וההתעניינות במציאת פתרונות והצורך באימוץ גישה ודרך פעולה ביחס לשמירה על כדור הארץ, שמירה על המגוון הביולוגי ועל הטבע, בטוחני כי במפגשים הבאים נקדם יחד רעיונות יצירתיים לצוות החינוכי בדרכי הוראה לשימור הטבע והסביבה.

לאור בקשת המורות לחוות כיצד ניתן להפיח חיים חדשים בחומרים נפסדים ולעשות בהם שימוש חוזר, מרגש היה לראות את חדוות היצירה והיצירתיות כאשר הן פגשו את שלל הניירות הצבעונים, תקליטים ישנים, פקקי שעם, פקקי מתכת, שאריות מגנטים וחומרים ממוחזרים וכיצד הן נהנו ליצור בחדוות היצירה הירוקה.

שמחתי לראות את התגובות הנלהבות במהלך המפגש המעשיר והחוויתי עם המורות ואת הנכונות לשלב בהערכות הפדגוגית בבית הספר את הצורך לחנך להפריד ולמחזר את הפסולת, כחלק מדרכי הקיימות לשימוש חוזר, לצמצם את הצריכה ואת זיהום הסביבה.

בטוחני שאגיע למפגש הבא בבית הספר, אשמח לראות את לוחות הממו השימושיים שהן ייצרו שהיו מרהיבים, צבעוניים ויצירתיים במיוחד, שנוצרו מפסולת שיועדה לפח ועברה מהפך, כדרכה של האמנות האקולוגית להושיט א ידה לסביבה.
מוזמנים להתרשם מעוד מפגש חווייתי (בשיתוף עמותת המורים) שיסייע לצוות ההוראה להטמיע באהבה את החינוך לקיימות והחינוך הסביבתי לתלמידים ולקהילה.

בהצלחה רבה לכל סגלי ההוראה בשנת הלימודים הבאה עלינו לטובה. שנה טובה ובריאה, שנמגר את מגפת הקורונה ונשמור על הטבע והסביבה.💚🌎

לשיתוף:

3 תגובות

  1. שמואל ירושלמי הגב

    ממש מדהים ומרתק. מדמח לראות, שמול כל הרוע והזדון שקוראים בעולם, קוראים דברים כלנכך טוב ומופלאים כמו ההדרכה שהעברת בבית הספר אפק בראש העין. כל הכבוד ויישר כוח!

  2. ליטל הגב

    וואו! מרשים ביותר ובהצלחה למערכת החינוך להנחיל את המודעות אצל התלמידים

השארת תגובה